Snart är det _äntligen_ helg!

Idag har det varit en ganska så långdragen dag. Började dagen med att plugga psykologi, sedan var
det dags att dra sig till praktiken. Det finns inte så mycket att göra just nu, så allt känns otroligt
långtråkigt. Men imorgon är det fredag och _äntligen_ helg!

Imorgon ska jag, Jonathan, Jenny, Alle och Robert (vet inte vilka fler som kommer) till invito och ha
det gött. Kommer bli otroligt trevligt att träffa Robert igen :). Ett härligt ställe att spendera fredag
kvällen på :)!

Nu står jag och lagar spenat och fetaost paj :D! Det är en av mina absoluta favoriter, är så sjukt kul
att laga den helt själv och få ett helt underbart resultat. Kan vara kärleken jag lägger ned, vem vet ;).

Ni som vill ha receptet jag använder mig av, kommer det här:

Till pajdegen: Häll i 3 dl mjöl och ca 130 gram margarin/smör i en bunke och baka ihop det med
händerna. När det är fördelat, he i 2 msk vatten och någon nypa salt - tills den smakar som du
själv vill ha den.

När du gjort degen, smeta ut den i en pajform (smöra inte formen), när den täcker hela, nagga den
med en gaffel och lägg in den i kylen med plastfolie på i 30 min.

Slå på ungnen på 200 grader.

Till äggstanningen: 3 ägg, 2 ½ dl mjölk, vitpeppar och salt - rör ihop det och smaka, tills det passar dig
bäst :).

Fyllningen: Ta en hel påse spenat (spenaten krymper när du steker den), stek den. När den är klar,
försök att pressa ut all vätska ur spenaten, så att pajen inte blir vattnig.

Jag använder själv norbottensost som topping, men det får man själv välja om man vill ha. Inte så jätte
mycket så att den tar över smaken från fetaosten

När pajen varit inne i kylen 30 minuter, låter du den förgrädda i 10 minuter. Sedan lägger du i spenaten,
smular fetaosten över, toppar med norbottensost och häller äggstanningen över. Sjuts in i ugnen i ca
25-30 minuter så att äggstanningen hinner stelna. Stick i en gaffel för att se om pajen är klar :)

P.S (om du använder lättmjölk istället för mellanmjölk som jag använder, kommer pajen behöva ca 40
min i ugnen) D.S

 
Lycka till!

Kommentera här: